Symbolen in muren verplaatsen met het commando Verplaats

Sneltoets

Verplaats

Bewerk > Verplaats

Ctrl + M (Windows)

Cmd + M (Mac)

Met het commando Verplaats kan je symbolen of parametrische objecten zeer nauwkeurig in dezelfde muur verplaatsen.

Om een of meer symbolen in een muur te verplaatsen:

Selecteer het symbool dat je wilt verplaatsen. Als de selectie meerdere symbolen omvat, moeten deze in dezelfde muur zitten.

Selecteer het commando.

Het dialoogvenster ‘Verplaats’ wordt geopend. Afhankelijk van de muur (Curve of recht) zijn er andere velden beschikbaar.

Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.

Veld

Omschrijving

Richting

Dit venster geeft de richting aan waarin de duplicaten worden geplaatst. Je kan op de knop naast het venster klikken om de richting om te keren.

Afstand

Voor rechte muren geef je de afstand op waarover de objecten moeten worden verplaatst. Voor Curve muren geef je de Afstand of de Hoek op tussen de oude en de nieuwe positie. De afstand wordt gemeten langs de buitenzijde van de Curve muur.

Symbolen in muren verplaatsen met het gereedschap Selectie

Symbolen in muren verplaatsen met het gereedschap Verplaats

Symbolen in muren invoegen